|
 |
27/01/2017
χυλοπίτες Mio Gusto με καβουρμά
Χυλοπίτες Mio Gusto με καβουρμά
Εύκολο και νόστιμο πιάτο για ένα γρήγορο γεύμα.
Υλικά:
- 500γρ χυλοπίτες Mio Gusto
- 500γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια ή 500γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
- 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
- 300γρ. καβουρμά σε κυβάκια
- 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγο βασιλικό ξερό ή φρέσκο αν έχουμε
- μυζήθρα ξερή τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε πρώτα το λάδι και μετά το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε να μαλακώσουν λίγο τα υλικά μας και στη συνέχεια ρίχνουμε τον καβουρμά, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε την ντομάτα, τον ξερό βασιλικό και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα της ντομάτας.
Παράλληλα βράζουμε αλ ντέντε σε διπλανή κατσαρόλα τις χυλοπίτες μέσα σε αλατισμένο νερό.
Στραγγίζουμε τις χυλοπίτες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα και πασπαλίζουμες με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.
Καλή σας όρεξη!
χυλοπίτες Mio Gusto με καβουρμά
Χυλοπίτες Mio Gusto με καβουρμά
Εύκολο και νόστιμο πιάτο για ένα γρήγορο γεύμα.
Υλικά:
- 500γρ χυλοπίτες Mio Gusto
- 500γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια ή 500γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
- 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
- 300γρ. καβουρμά σε κυβάκια
- 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγο βασιλικό ξερό ή φρέσκο αν έχουμε
- μυζήθρα ξερή τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε πρώτα το λάδι και μετά το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε να μαλακώσουν λίγο τα υλικά μας και στη συνέχεια ρίχνουμε τον καβουρμά, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε την ντομάτα, τον ξερό βασιλικό και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα της ντομάτας.
Παράλληλα βράζουμε αλ ντέντε σε διπλανή κατσαρόλα τις χυλοπίτες μέσα σε αλατισμένο νερό.
Στραγγίζουμε τις χυλοπίτες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα και πασπαλίζουμες με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.
Καλή σας όρεξη!
|
|


 |