|
βίδες tricolore Mio Gusto με ντοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικό
» Αρχική » ΣΥΝΤΑΓΕΣ
|
 |
01/05/2018
βίδες tricolore Mio Gusto με ντοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικό
Βίδες tricolore Mio Gusto με ντοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικό
Εύκολη, νόστιμη, δροσερή συνταγή με μια ωμή σάλτσα, ελαφρώς μαριναρισμένη.
Υλικά:
- 500 gr βίδες tricolore Mio Gusto
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 250 gr μίνι μοτσαρέλα , στραγγισμένη
- 10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, χοντροκομμένα την τελευταία στιγμή
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού χοντρό θαλασσινό αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 κουταλάκι της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το σκόρδο σε πολύ μικρά κομμάτια. Βάζουμε στην επιφάνεια εργασίας με το ψιλοκομμένο σκόρδο το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε να τα κόβουμε όλα μαζί μέχρι ανακατευτούν πολύ καλά και να έχουμε ένα όσο πιο ψιλοκομμένο μείγμα γίνεται.
Βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μείγμα που φτιάξαμε, το αλάτι, τη μοτσαρέλα, το λάδι, το χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί, εκτός ψυγείου, όση ώρα θα βράζουμε τις βίδες tricolore. Σε αυτό το διάστημα τα ντοματίνια θα βγάλουν τα υγρά τους που θα αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά, κι έτσι θα δημιουργηθεί μια πεντανόστιμη σάλτσα για τις βίδες μας.
Βράζουμε τις βίδες tricolore σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ( 6-8 λεπτά ). Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε όσο είναι ζεστές στο μπολ με τα ντοματίνια, για να απορροφήσουν μέρος από τα υγρά της ωμής σάλτσας. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.
Tip Mio Gusto
Συνοδεύουμε με ένα δροσερό ποτήρι λευκό κρασί.
Καλή σας όρεξη!
βίδες tricolore Mio Gusto με ντοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικό
Βίδες tricolore Mio Gusto με ντοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικό
Εύκολη, νόστιμη, δροσερή συνταγή με μια ωμή σάλτσα, ελαφρώς μαριναρισμένη.
Υλικά:
- 500 gr βίδες tricolore Mio Gusto
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 250 gr μίνι μοτσαρέλα , στραγγισμένη
- 10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, χοντροκομμένα την τελευταία στιγμή
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού χοντρό θαλασσινό αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 κουταλάκι της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το σκόρδο σε πολύ μικρά κομμάτια. Βάζουμε στην επιφάνεια εργασίας με το ψιλοκομμένο σκόρδο το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε να τα κόβουμε όλα μαζί μέχρι ανακατευτούν πολύ καλά και να έχουμε ένα όσο πιο ψιλοκομμένο μείγμα γίνεται.
Βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μείγμα που φτιάξαμε, το αλάτι, τη μοτσαρέλα, το λάδι, το χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί, εκτός ψυγείου, όση ώρα θα βράζουμε τις βίδες tricolore. Σε αυτό το διάστημα τα ντοματίνια θα βγάλουν τα υγρά τους που θα αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά, κι έτσι θα δημιουργηθεί μια πεντανόστιμη σάλτσα για τις βίδες μας.
Βράζουμε τις βίδες tricolore σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ( 6-8 λεπτά ). Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε όσο είναι ζεστές στο μπολ με τα ντοματίνια, για να απορροφήσουν μέρος από τα υγρά της ωμής σάλτσας. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.
Tip Mio Gusto
Συνοδεύουμε με ένα δροσερό ποτήρι λευκό κρασί.
Καλή σας όρεξη!
|
|


 |