Ξινός τραχανάς Mio Gusto με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα
Χειμωνιάτικο, νόστιμο και γρήγορο πιάτο
Υλικά:
- 200 gr ξινό τραχανά Mio Gusto
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο αγελάδος
- 1 κύβο ζωμό κότας ή λαχανικών
- χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες ( με πράσο ή οποιαδήποτε γεύση της επιλογής σας )
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη ή σπασμένη σε μεγάλα κομμάτια
- χυμό από ½ λεμόνι
- μπούκοβο ( προαιρετικά )
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον ξινό τραχανά Mio Gusto, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Προσθέτoυμε 4-5 φλιτζάνια ζεστό νερό και τον ζωμό. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες και το σβήνουμε με το λεμόνι.
Σερβίρουμε τον τραχανά με μερικές ροδέλες λουκάνικο, τη φέτα, λίγο από το λίπος που άφησε το λουκάνικο στο τηγάνι και πιπέρι ή μπούκοβο.
Tip Mio Gusto:
Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Καλή σας όρεξη!
ξινός τραχανάς Mio Gusto με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα
Ξινός τραχανάς Mio Gusto με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα
Χειμωνιάτικο, νόστιμο και γρήγορο πιάτο
Υλικά:
- 200 gr ξινό τραχανά Mio Gusto
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο αγελάδος
- 1 κύβο ζωμό κότας ή λαχανικών
- χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες ( με πράσο ή οποιαδήποτε γεύση της επιλογής σας )
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη ή σπασμένη σε μεγάλα κομμάτια
- χυμό από ½ λεμόνι
- μπούκοβο ( προαιρετικά )
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον ξινό τραχανά Mio Gusto, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Προσθέτoυμε 4-5 φλιτζάνια ζεστό νερό και τον ζωμό. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες και το σβήνουμε με το λεμόνι.
Σερβίρουμε τον τραχανά με μερικές ροδέλες λουκάνικο, τη φέτα, λίγο από το λίπος που άφησε το λουκάνικο στο τηγάνι και πιπέρι ή μπούκοβο.
Tip Mio Gusto:
Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Καλή σας όρεξη!