Μοσχαράκι στο φούρνο με χυλοπίτες Mio Gusto
Νόστιμη, κλασική συνταγή της ελληνικής υπαίθρου.
Υλικά:
- 500 γρ. χυλοπίτες mio gusto
- 1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 ματσάκι φρέσκια μαντζουράνα
- 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές
- 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση:
· Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
· Μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε το σκόρδο και το κρέας.
· Το αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές για να κρατήσεις τους χυμούς του και να μην στεγνώσει.
· Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την μαντζουράνα, χαμηλώνουμε το μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. Αν χρειαστεί υγρά προσθέτουμε λίγο κρασί.
· Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα και τις πιπεριές και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε, έως ότου το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο ( περίπου μισή ώρα). Φροντίζουμε να μείνει με αρκετή σάλτσα.
· Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
· Παράλληλα, ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τις χυλοπίτες για 2 λεπτά, ίσα που να μαλακώσουν λίγο.
· Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες σε ένα βαθύ ταψί, κατά προτίμηση πήλινο, και ρίχνουμε το κρέας με τη σάλτσα.
· Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά, σκεπασμένο τα πρώτα 10.
Tip mio gusto
Σερβίρουμε στα πιάτα μόλις βγει από το φούρνο, προσθέτοντας σκληρή μυζήθρα.
Καλή σας όρεξη!