miogusto contact sessionΕΙΣΟΔΟΣ   |   ΕΓΓΡΑΦΗ
favoritesΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ
Αρχική   |   Η Εταιρεία   |   Πληρωμή   |   Αποστολή   |   Επικοινωνία
Προϊόντα

Δημοφιλέστερα










 





 
miogusto

χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

» Αρχική » ΣΥΝΤΑΓΕΣ


27/05/2015
χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Νόστιμη, κλασική και αγαπημένη συνταγή .

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι

500 γρ. κοφτό μακαρονάκι mio gusto

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι και τα μάτια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από τη σακούλα και το κόβουμε σε κομμάτια.

Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2  φλιτζάνια ζεστό νερό.

Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Μόλις το χταπόδι μαλακώσει (σχεδόν να είναι έτοιμο) ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμί στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νερό) και ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Από αυτό το σημείο και μετά ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει το μακαρονάκι στον πάτο της κατσαρόλας.

Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και  φρεσκοτριμμένο  πιπέρι.

Tip mio gusto

Αν το χταπόδι είναι φρέσκο το βράζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ξύδι για 1/2 ώρα τουλάχιστον για να φύγει η έντονη μυρωδιά. Το στραγγίζουμε, το κόβουμε και ακολουθούμε τη διαδικασία όπως παραπάνω...

Καλή σας όρεξη

χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι


Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Νόστιμη, κλασική και αγαπημένη συνταγή .

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι

500 γρ. κοφτό μακαρονάκι mio gusto

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι και τα μάτια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από τη σακούλα και το κόβουμε σε κομμάτια.

Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2  φλιτζάνια ζεστό νερό.

Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Μόλις το χταπόδι μαλακώσει (σχεδόν να είναι έτοιμο) ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμί στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νερό) και ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Από αυτό το σημείο και μετά ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει το μακαρονάκι στον πάτο της κατσαρόλας.

Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και  φρεσκοτριμμένο  πιπέρι.

Tip mio gusto

Αν το χταπόδι είναι φρέσκο το βράζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ξύδι για 1/2 ώρα τουλάχιστον για να φύγει η έντονη μυρωδιά. Το στραγγίζουμε, το κόβουμε και ακολουθούμε τη διαδικασία όπως παραπάνω...

Καλή σας όρεξη












Το καλάθι μου
Το καλάθι σας είναι άδειο.
0 Προϊόντα  |   0,00€
cart miogusto
Συνταγές






ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ »

 






miogusto
Νέα - Ανακοινώσεις






ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ »
miogusto
info address
Αλεξίου Λιάκου 42,
Σιάτιστα Κοζάνης
Τηλ: 2465 500 101
info@mio-gusto.gr
follow us


fb   tw   utube

Valid XHTML 1.0 Transitional


logo footer

visa  mastercard  maestro

vbv  sc  pb

© 2015 - mio-gusto.gr [XTemplate]

Back to top
Powered by CubeCart
Copyright Devellion Limited 2006. All rights reserved.