miogusto contact sessionΕΙΣΟΔΟΣ   |   ΕΓΓΡΑΦΗ
favoritesΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ
Αρχική   |   Η Εταιρεία   |   Πληρωμή   |   Αποστολή   |   Επικοινωνία
Προϊόντα

Δημοφιλέστερα










 





 
miogusto

σούπα με γλυκό τραχανά και μανιτάρια

» Αρχική » ΣΥΝΤΑΓΕΣ


26/10/2015
σούπα με γλυκό τραχανά και μανιτάρια

 Σούπα με γλυκό τραχανά mio gusto και μανιτάρια

Ο ταπεινός τραχανάς συνδυασμένος με τα κατάλληλα υλικά μεταμορφώνεται σε πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς.                                                                            

Yλικά:

·         200γρ. τραχανά γλυκό mio gusto

·         300γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (κοινά, πλευρώτους, πορτομπέλο)

·         2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

·         4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

·         3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

·         4 φύλλα δάφνης

·         ½ κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

·         1 ντομάτα τριμμένη

·         1 φλιτζάνι κρασί λευκό

·         2 κουτ. σούπας κονιάκ

·         3 λίτρα νερό

·         1 φλιτζάνι γάλα

·         1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

·         αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βήμα 1 Aφαιρούμε  το μίσχο από τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά. Tα κόβουμε σε μέτριες φέτες ή τα σπάμε με το χέρι.

Βήμα 2 Zεσταίνουμε  το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Βήμα 3 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Pίχνουμε  την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνουμε  με το κρασί. Mόλις εξατμιστεί, βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.

Βήμα 4 Προσθέτουμε  τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζουμε  το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη. Pίχνουμε  στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!

 

 

σούπα με γλυκό τραχανά και μανιτάρια


 Σούπα με γλυκό τραχανά mio gusto και μανιτάρια

Ο ταπεινός τραχανάς συνδυασμένος με τα κατάλληλα υλικά μεταμορφώνεται σε πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς.                                                                            

Yλικά:

·         200γρ. τραχανά γλυκό mio gusto

·         300γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (κοινά, πλευρώτους, πορτομπέλο)

·         2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

·         4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

·         3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

·         4 φύλλα δάφνης

·         ½ κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

·         1 ντομάτα τριμμένη

·         1 φλιτζάνι κρασί λευκό

·         2 κουτ. σούπας κονιάκ

·         3 λίτρα νερό

·         1 φλιτζάνι γάλα

·         1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

·         αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βήμα 1 Aφαιρούμε  το μίσχο από τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά. Tα κόβουμε σε μέτριες φέτες ή τα σπάμε με το χέρι.

Βήμα 2 Zεσταίνουμε  το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Βήμα 3 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Pίχνουμε  την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνουμε  με το κρασί. Mόλις εξατμιστεί, βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.

Βήμα 4 Προσθέτουμε  τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζουμε  το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη. Pίχνουμε  στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!

 

 












Το καλάθι μου
Το καλάθι σας είναι άδειο.
0 Προϊόντα  |   0,00€
cart miogusto
Συνταγές






ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ »

 






miogusto
Νέα - Ανακοινώσεις






ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ »
miogusto
info address
Αλεξίου Λιάκου 42,
Σιάτιστα Κοζάνης
Τηλ: 2465 500 101
info@mio-gusto.gr
follow us


fb   tw   utube

Valid XHTML 1.0 Transitional


logo footer

visa  mastercard  maestro

vbv  sc  pb

© 2015 - mio-gusto.gr [XTemplate]

Back to top
Powered by CubeCart
Copyright Devellion Limited 2006. All rights reserved.